|

Norrback blir Kristinestads nya herde

NyhetsbildZoom
Daniel Norrback blir nu ordinarie kyrkoherde i Kristinestads svenska församling. Foto: Lotta Sjöblad

Efter två år som tillförordnad blir nu Daniel Norrback ordinarie kyrkoherde i Kristinestads svenska församling. Han var enda sökande och församlingsrådet vill ha kvar honom som präst.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Norrback var enda sökande när kyrkoherdetjänsten var ledigförklarad. Nu har församlingsrådet fått säga sitt. Någon ny ansökningsomgång behövs inte, utan man vill ha Norrback som ordinarie kyrkoherde.

– Jag är jätteglad att Daniel Norrback nu sökte kyrkoherdetjänsten. Han är ung och känner också redan till församlingen. Då tjänsten tidigare varit ledigförklarad har ingen varit intresserad, säger Anders Österback.

Han är församlingsrådets vice ordförande och fungerade som ordförande då det här ärendet behandlades. Bo-Göran Ingves anmälde avvikande åsikt till protokollet. Han ville ha fler sökande till tjänsten.

Församlingsrådets beslut ska ännu fastställas av domkapitlet, men eftersom församlingen nu gett klartecken är det bara en formalitet.

Daniel Norrback har sedan 1 januari 2016 varit tf. kyrkoherde i Kristinestads svenska församling. Nu har han den formella behörigheten för tjänsten.

Församlingen har haft tf. kyrkoherdar ända sedan prosten Lars Nisula gick i pension i augusti 2013.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan