|

Kaskö: Rita in eventuell bro till Eskilsö

NyhetsbildZoom
Notera färjförbindelsen Kaskö-Eskilsö, men rita också in en eventuell framtida bro i landskapsplanen, tycker styrelsen i Kaskö. Foto: Daniel Nissén
Kan det i framtiden bli aktuellt med en bro mellan Kaskö och Eskilsö? Det vet man inte, men Kaskö stad vill i varje fall gardera sig inför eventualiteten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Färjförbindelsen mellan Kaskö och Eskilsö finns inte registrerad i utkastet till Österbottens landskapsplan 2040. – Färjans rutt bör synas även i landskapsplanen, påpekar stadsstyrelsen i Kaskö i sitt utlåtande, och tillägger:

– En eventuell bro som ersätter färjan i något skede bör också registreras i landskapsplanen.

Det finns inga konkreta planer på att bygga en bro över till Eskilsö. Stadsdirektör Minna Nikander konstaterar att man genom noteringen vill gardera sig inför framtiden.

Hon påpekar att staten i nuläget inte lär ha några planer på ett brobygge, och även Kaskö stad har just nu mer aktuella projekt att fokusera på.

Största delen av Eskilsö hör till Närpes.

I utlåtandet om landskapsplanen lyfter Kaskö som väntat fram Kaskö hamn, stamväg 67 och järnvägen.

" />"

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan