|

Tullen ger plats för tandvården

NyhetsbildZoom
Tandvården i Kaskö flyttar ut till djuphamnen och det av staden ägda hamnhuset. Foto: Daniel Nissén
Det blev inget av planerna på att flytta tandvården till före detta Metsä-Botnias kontor. I stället ska Kasköborna söka sig till hamnhuset för att få sina tänder omskötta.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tullens verksamhetsställe i Kaskö stängde för några år sedan. Nu får tullens före detta lokal i Hamnhuset vid djuphamnen ny användning - som tandläkarmottagning.

Lokalen ska anpassas för tandvårdens behov, och om några veckor kan tandläkare och tandskötare ta emot klienter i Hamnhuset.

Tandvården tvingades på grund av problem med inomhusluften flytta ut ur sin lokal i hälsostationen vid torget.

Regionförvaltningsverket hade redan tidigare begärt en utredning av Kaskö om vad staden ska göra för att personalen inte ska utsättas för dålig inomhusluft.

Stadens besked om att tandvården har flyttat ut och får en ny lokal duger som svar för RFV.

Botnia dög inte
I det första skedet var det aktuellt att hyra rum i Metsä-Botnias före detta kontorshus på fabriksområdet.

– Det visade sig inte vara så ändamålsenligt. Vi vill nu i första hand använda de lediga lokaler som finns i stadens ägo, säger stadsdirektör Minna Nikander.

Det blir även flera andra kommunalt anställda som flyttar till Hamnhuset i vår. Två anställda inom socialvården och tre anställda inom tekniska verket har just nu sina arbetsrum i bostadslokaler i Kasköhus. Men eftersom huset finansierats med statliga medel får det inte användas som kontor.

Vi vill nu i första hand använda de lediga lokaler som finns i stadens ägo
Minna Nikander


Nu får de nya arbetsrum i Hamnhuset, som i sin helhet ägs av staden. Hamnhuset i två våningar är cirka 1.200 kvadratmeter stort.

I Hamnhuset finns bland annat Kaskö hamns kontor, och flera privata hyresgäster, bland annat för företagshälsovård.

- Så det blir som en liten välfärdscentral där, säger Nikander.

Minna Nikander betonar att Kaskö stad inte kan ta alla lediga lokaler i hamnhuset i egen användning, eftersom det måste finnas möjlighet för privata företag som verkar i hamnen att hyra in sig.

Eftersom den egna tandläkarmottagningen fortsättningsvis är stängd i Kaskö köper staden just nu tandvårdstjänster av grannstäderna Närpes och Kristinestad.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nu rullar ännu en Kleinbus på vägarna i Norrnäs

NÄRPES Det är något speciellt med folkvagnar, tycker Fredrik och Petra Granskog i Norrnäs. De sålde sina bubblor för att köpa en Volkswagen Kleinbus, som de länge hade längtat efter.

Nyhetsbild
Lokalt

Ta hand om varandra i sommarvärmen – äldre och sjuka drabbas värst

Då temperaturen stiger över det normala är det äldre personer och sjuka som drabbas värst. Biträdande avdelningsskötare Ann-Christine Ekroos vid Närpes hvc-bäddavdelning uppmanar folk att ta hand om varandra i värmeböljan.

Nyhetsbild
Opinion

Utmaning att åstadkomma lockande torg

Ledare lördag 21 juli. Ett torg som lockar folk ger företagarna viktiga synergieffekter.

Nyhetsbild
Lokalt

Färre älglicenser beviljades i Närpes, Lappfjärd fick samma som i fjol

Närpesnejdens jaktvårdsförening beviljades 378 älglicenser, en kraftig minskning från de 603 älglicenser som beviljades år 2017. För Lappfjärdsnejdens jaktvårdsförening är siffran den samma som i fjol, 239 älglicenser.

Mest läst senaste veckan