|

Hesburger öppnar i Lålby

NyhetsbildZoom
Hesburger landstiger i Sydösterbotten i maj, i ABC-stationen i Lålby, Kristinestad. Foto: Mats Ekman
Snabbmatskedjan Hesburger har 271 restauranger i Finland, men Sydösterbotten har varit en vit fläck. I maj öppnas en hamburgerrestaurang i ABC-stationen i Lålby.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Snabbmatskedjan Hesburger landstiger i Sydösterbotten när man öppnar restaurang i ABC i Lålby i maj.

Därmed täcker man även den vita fläck som Sydösterbotten varit sedan första restaurangen öppnade i Åbo 1980. Närmaste Hesburger finns i Kauhajoki.

Som bäst söker regionhandelslaget Eepee personal för etableringen och räknar med 6-8 tillsvidareanställa plus ett flertal säsongsanställda.

- Vi kan ännu inte ge något exakt öppningsdatum. Först ska restaurangen och köket genomgå en mindre ombyggnad för att Hesburger ska få ett eget kök, säger verksamhetsansvariga Heli Back på Eepee.

ABC Lålby öppnade sommaren 2008 och har hittills haft eget sortiment.

- Det här är ett naturligt steg. Hesburger är ett starkt varumärke och etableringen kompletterar även vårt utbud av tjänster.

Hesburger

  • Startade 1966 genom Heikki Salmelas Kievarin grilli i Nådendal.
  • Första Hesburgerrestaurangen öppnade i Hansakvarteret, Åbo 1980.
  • I dag finns restauranger i nio länder.
  • 271 restauranger i Finland.
  • Ägs av familjeföretaget Burger-In Oy (familjen Salmela).
  • Har 5.000 anställda i Finland.
  • Skattebelagd försäljning i Finland 218 miljoner euro.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan