|

Hesburger öppnar i Lålby

NyhetsbildZoom
Hesburger landstiger i Sydösterbotten i maj, i ABC-stationen i Lålby, Kristinestad. Foto: Mats Ekman
Snabbmatskedjan Hesburger har 271 restauranger i Finland, men Sydösterbotten har varit en vit fläck. I maj öppnas en hamburgerrestaurang i ABC-stationen i Lålby.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Snabbmatskedjan Hesburger landstiger i Sydösterbotten när man öppnar restaurang i ABC i Lålby i maj.

Därmed täcker man även den vita fläck som Sydösterbotten varit sedan första restaurangen öppnade i Åbo 1980. Närmaste Hesburger finns i Kauhajoki.

Som bäst söker regionhandelslaget Eepee personal för etableringen och räknar med 6-8 tillsvidareanställa plus ett flertal säsongsanställda.

- Vi kan ännu inte ge något exakt öppningsdatum. Först ska restaurangen och köket genomgå en mindre ombyggnad för att Hesburger ska få ett eget kök, säger verksamhetsansvariga Heli Back på Eepee.

ABC Lålby öppnade sommaren 2008 och har hittills haft eget sortiment.

- Det här är ett naturligt steg. Hesburger är ett starkt varumärke och etableringen kompletterar även vårt utbud av tjänster.

Hesburger

  • Startade 1966 genom Heikki Salmelas Kievarin grilli i Nådendal.
  • Första Hesburgerrestaurangen öppnade i Hansakvarteret, Åbo 1980.
  • I dag finns restauranger i nio länder.
  • 271 restauranger i Finland.
  • Ägs av familjeföretaget Burger-In Oy (familjen Salmela).
  • Har 5.000 anställda i Finland.
  • Skattebelagd försäljning i Finland 218 miljoner euro.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nu rullar ännu en Kleinbus på vägarna i Norrnäs

NÄRPES Det är något speciellt med folkvagnar, tycker Fredrik och Petra Granskog i Norrnäs. De sålde sina bubblor för att köpa en Volkswagen Kleinbus, som de länge hade längtat efter.

Nyhetsbild
Lokalt

Ta hand om varandra i sommarvärmen – äldre och sjuka drabbas värst

Då temperaturen stiger över det normala är det äldre personer och sjuka som drabbas värst. Biträdande avdelningsskötare Ann-Christine Ekroos vid Närpes hvc-bäddavdelning uppmanar folk att ta hand om varandra i värmeböljan.

Nyhetsbild
Opinion

Utmaning att åstadkomma lockande torg

Ledare lördag 21 juli. Ett torg som lockar folk ger företagarna viktiga synergieffekter.

Nyhetsbild
Lokalt

Färre älglicenser beviljades i Närpes, Lappfjärd fick samma som i fjol

Närpesnejdens jaktvårdsförening beviljades 378 älglicenser, en kraftig minskning från de 603 älglicenser som beviljades år 2017. För Lappfjärdsnejdens jaktvårdsförening är siffran den samma som i fjol, 239 älglicenser.

Mest läst senaste veckan