Företag bildar träkluster i Kaskö

NyhetsbildZoom
Vd Arto Halonen och fabrikschefen Ismo Leppäniemi på Lunawood berättade för några veckor sedan om nya investeringar som företaget för i Kaskö. Lunawood ingår också i det nya träkluster kallat WIP som byggs upp i Kaskö. Foto: Arkiv / Tom Forsman
WIP. Så kallas det träkluster i Kaskö där man nu knyter samman företag. Ett dussin företag inom skogs- och träförädlingsindustrin går samman i ett nätverk för att öka samarbetet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Skogsindustrin och träförädling har länge varit betydande för näringslivet i Kaskö, till stor del tack vare stadens hamn. För att öka samarbetet mellan de här företagen har man nu börjat bilda ett nätverk med målet att bli en företagspark under namnet Wood Industry Park, WIP.

Det är från stadens sida man satt igång diskussionerna för att nå mer samarbete.

– De första gemensamma träffarna har redan åstadkommit äkta samarbete företagen emellan. En kartläggning om företagens samarbetsbehov är även på gång, säger man i ett pressmeddelande från Kaskö stad.

Med ökat samarbete hoppas man kunna nå kostnadseffektivitet, utvecklingsåtgärder och innovationer.

Ett dussintal företag verksamma i Kaskö och Kristinestad medverkar i nätverket, bland andra Metsä Board, Lunawood, Aureskoski, Kaskö Hamn, Kone-Ketonen och Nordautomation.

Kommentarer
|

Kaskö köper tjänster för utveckling av näringslivet

Nyhetsbild
Johanna Peltoniemi slutar som näringsombud i Kaskö den sista april. Men hon kommer nu att börja sälja tjänster till staden via ett bolag. Det blir i medeltal en dag i veckan. Foto: Arkiv/Malin Bylund
Kaskö stad köper tjänster för utveckling av näringslivet av företaget AppaJee /Oy JTT Ltd. Där ingår utvecklingsprojektet för fiskehamnen som pågår till utgången av september.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera