Företag bildar träkluster i Kaskö

NyhetsbildZoom
Vd Arto Halonen och fabrikschefen Ismo Leppäniemi på Lunawood berättade för några veckor sedan om nya investeringar som företaget för i Kaskö. Lunawood ingår också i det nya träkluster kallat WIP som byggs upp i Kaskö. Foto: Arkiv / Tom Forsman
WIP. Så kallas det träkluster i Kaskö där man nu knyter samman företag. Ett dussin företag inom skogs- och träförädlingsindustrin går samman i ett nätverk för att öka samarbetet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Skogsindustrin och träförädling har länge varit betydande för näringslivet i Kaskö, till stor del tack vare stadens hamn. För att öka samarbetet mellan de här företagen har man nu börjat bilda ett nätverk med målet att bli en företagspark under namnet Wood Industry Park, WIP.

Det är från stadens sida man satt igång diskussionerna för att nå mer samarbete.

– De första gemensamma träffarna har redan åstadkommit äkta samarbete företagen emellan. En kartläggning om företagens samarbetsbehov är även på gång, säger man i ett pressmeddelande från Kaskö stad.

Med ökat samarbete hoppas man kunna nå kostnadseffektivitet, utvecklingsåtgärder och innovationer.

Ett dussintal företag verksamma i Kaskö och Kristinestad medverkar i nätverket, bland andra Metsä Board, Lunawood, Aureskoski, Kaskö Hamn, Kone-Ketonen och Nordautomation.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.