|

Skidliften på Bötombergen står ännu stilla

NyhetsbildZoom
Det är nu paus i slalomåkandet på Bötombergen i Lappfjärd på grund av att skidliften är trasig. Som det nu ser ut kan man öppna på nytt på fredag. Bilden från 2015. Foto: Arkiv / Mats Ekman
Slalomtävlingarna som skulle ha ordnats på Bötombergen i Lappfjärd på onsdag och torsdag har flyttat fram till fredag. Motorn som driver skidliften gav upp i måndags. Sedan dess har backen varit stängd. Som det nu ser ut kan den öppnas på nytt på fredag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En ny motor är beställd och den installeras så snart alla delar kommer. Bland annat väntar de på en frekvensomvandlare från Sverige. Den kommer senast på torsdag.

– Tur i oturen är ju att liften gick sönder just nu när det är omkring 20 grader kallt, säger Janne Smeds som ansvarar för slalombacken på Bötombergen.

Han räknar med att intresset för skidskolan hade varit ganska lågt ändå just på onsdag och torsdag på grund av kylan.

Att motorn gick sönder var inte helt oväntat. Maskinen var omkring 30 år gammal.

– Nu får vi en modern lift där man kan ställa hastigheten till riktigt långsamt eller riktigt snabbt. Det blir ännu bättre för nybörjare och nu har vi dessutom en motor som ska hålla i minst trettio år säger Smeds.

Staden Kristinestad äger hissen på Bötombergen. Motorn kostar cirka 5 000 euro. När-Motor från Närpes sköter de elektriska installationerna och Erlands verkstad lägger in motorn.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nu rullar ännu en Kleinbus på vägarna i Norrnäs

NÄRPES Det är något speciellt med folkvagnar, tycker Fredrik och Petra Granskog i Norrnäs. De sålde sina bubblor för att köpa en Volkswagen Kleinbus, som de länge hade längtat efter.

Nyhetsbild
Lokalt

Ta hand om varandra i sommarvärmen – äldre och sjuka drabbas värst

Då temperaturen stiger över det normala är det äldre personer och sjuka som drabbas värst. Biträdande avdelningsskötare Ann-Christine Ekroos vid Närpes hvc-bäddavdelning uppmanar folk att ta hand om varandra i värmeböljan.

Nyhetsbild
Opinion

Utmaning att åstadkomma lockande torg

Ledare lördag 21 juli. Ett torg som lockar folk ger företagarna viktiga synergieffekter.

Nyhetsbild
Lokalt

Färre älglicenser beviljades i Närpes, Lappfjärd fick samma som i fjol

Närpesnejdens jaktvårdsförening beviljades 378 älglicenser, en kraftig minskning från de 603 älglicenser som beviljades år 2017. För Lappfjärdsnejdens jaktvårdsförening är siffran den samma som i fjol, 239 älglicenser.

Mest läst senaste veckan