|

Yrkesinstitutet Axxell samarbetsförhandlar

Yrkesinstitutet Axxell inleder samarbetsförhandlingar på onsdagen. Förhandlingarna berör hela personalen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt dagstidningen Västra Nyland gäller samarbetsförhandlingarna hanteringen av personalens semesterpremier.

– Primärt handlar samarbetsförhandlingarna om att byta semesterpremierna mot ledig tid eftersom vi inte vill permittera personalen, säger vd Stefan Johansson på Axxell Utbildning Ab.

Vd Stefan Johansson och rektorn Lena Johansson tillbakavisar alla påståenden om att någon utbildningslinje skulle läggas ner.

Axxell har de senaste fem åren gjort sig av med över 100 anställda i tidigare samarbetsförhandlingar. Koncernen har i dag 310 anställda och omkring 3000 studerande. Axxell har verksamhet i Ekenäs, Esbo, Helsingfors, Karis, Kimito, Lappfjärd, Pargas, Vanda och Åbo.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.