|

Arbetslösheten fortsätter gå ner – Närpes bäst i Sydösterbotten

Arbetslösheten är fortfarande lägst i Österbotten, visar de senaste siffrorna från NTM-centralen. Och i Sydösterbotten är det Närpes som fortsätter gå som tåget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Av de sydösterbottniska kommunerna uppvisar Närpes fortfarande de lägsta arbetslöshetssiffrorna. Jämfört med januari i fjol minskade arbetslösheten från 5 till 3,8 procent. I Kaskö har arbetslösheten minskat från 13,5 till 8,1 procent, i Korsnäs från 8,6 till 7,8 och i Kristinestad från 8,7 till 6 procent.

Sett till hela landskapet är det i Perho som flest går utan jobb, där är andelen arbetslösa arbetssökande 10,4 procent. Lägst arbetslöshet har Larsmo med 2,9 procent. Andelen arbetslösa arbetssökande inom Österbottens NTM-centrals område är den lägsta i hela Finland, 7,5 procent, med undantag av Åland.

NTM-centralens sysselsättningsstatistik visar också att antalet arbetslösa under 25 år fortsätter att minska stadigt i Österbotten. I slutet av januari fanns det totalt 1.182 arbetslösa arbetssökande under 25 år, vilket är 503 färre än vid motsvarande tidpunkt i fjol.

Kommentarer
|

Föraren tappade kontrollen när hon skulle svänga

Nyhetsbild
En Närpesbo körde av Strandvägen i Närpes när hon skulle svänga in på Fallvägen. Foto: Arkiv/Malin Bylund
Det gick inte som planerat när en Närpesbo skulle svänga in på en mindre väg. Färden slutade i diket.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera