|

Arbetslösheten fortsätter gå ner – Närpes bäst i Sydösterbotten

Arbetslösheten är fortfarande lägst i Österbotten, visar de senaste siffrorna från NTM-centralen. Och i Sydösterbotten är det Närpes som fortsätter gå som tåget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Av de sydösterbottniska kommunerna uppvisar Närpes fortfarande de lägsta arbetslöshetssiffrorna. Jämfört med januari i fjol minskade arbetslösheten från 5 till 3,8 procent. I Kaskö har arbetslösheten minskat från 13,5 till 8,1 procent, i Korsnäs från 8,6 till 7,8 och i Kristinestad från 8,7 till 6 procent.

Sett till hela landskapet är det i Perho som flest går utan jobb, där är andelen arbetslösa arbetssökande 10,4 procent. Lägst arbetslöshet har Larsmo med 2,9 procent. Andelen arbetslösa arbetssökande inom Österbottens NTM-centrals område är den lägsta i hela Finland, 7,5 procent, med undantag av Åland.

NTM-centralens sysselsättningsstatistik visar också att antalet arbetslösa under 25 år fortsätter att minska stadigt i Österbotten. I slutet av januari fanns det totalt 1.182 arbetslösa arbetssökande under 25 år, vilket är 503 färre än vid motsvarande tidpunkt i fjol.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.