|

Erica Back sjunger i direktsänd operaföreställning

NyhetsbildZoom
Erica Back, till vänster, spelar den starka kvinnan Serafina Suomi i operan "Veljeni Vartija". Här tillsammans med sopranen Tuuli Takala som spelar den ena huvudrollen. Foto: Petri Nuutinen
Operasångerskan Erica Back, med rötter i Närpes, medverkar just nu i Olli Kortekangas nyskrivna opera ”Veljeni vartija” som spelas i Tammerfors. På onsdag visas föreställningen i direktsändning på Arenan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

”Veljeni vartija” handlar om inbördeskriget i Finland för hundra år sedan. Huvudpersoner är syskonen Amanda och Eemil Rossi som hamnar på motsatta sidor i kriget, den röda och den vita. Rollerna görs av sopranen Tuuli Takala och barytonen Ville Rusanen.

Recensenterna Jan Granberg (HBL) och Samuli Tiikkaja (Helsingin Sanomat) berömmer mezzosopranen Erica Back för hennes frejdiga tolkning av den kvinnliga rödgardisten Serafina Suomi.

Operan hade urpremiär den 16 februari. På onsdag den 21 februari klockan 18.15 visas den i direktsändning på Yle Arenan.

Dirigent är Santtu-Matias Rouvali.

Det blir ytterligare tre föreställningar i Tammerforshuset: lördag 24.2, torsdag 1.3 och lördag 3.3.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.