|

Inte fel gå hem när dagen är slut

Övertid kan inte vara en förutsättning för att allt ska fungera.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På torsdag kväll kom parterna överens och de kommunalt anställda fick ett nytt avtal. Det blir lite löneförhöjningar men kritiska röster har hörts att det inte är tillräckligt för att kompensera den förlust som de offentligt anställda drabbades av på grund av det så kallade konkurrenskraftsavtalet. Avtalet ledd­e till att deras semesterpeng sänktes med en knapp tredjedel.

Oavsett om överenskommelsen kan ses som bra eller inte är man som sagt i alla fall överens och därmed upphör också övertidsförbudet som hann vara i kraft några dagar för omkring 130 000 kommunalt anställda i hela landet. Ett övertidsförbud som visade på brister inom framförallt vården.

Inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt ledde övertidsförbudet till att man genast fick börja avboka operationer, det blev långa köer till akuten och underbemanning på avdelningar (yle.fi 6.2). Ledande chefsläkaren sa till Yle att det ”var väldigt allvarligt” och ”äventyrade patientsäkerheten”.

I Österbotten var tongångarna inte fullt så dramatiska men även här talades det om längre köer och att det kan bli problem med verksamheten om övertidsförbudet drar ut på tiden (Vbl 9.2).

Den enkla lösningen här är ju förstås att rikta de anklagande blickarna mot vårdpersonalen, men före det kanske man skulle sätta saker lite i perspektiv. Det handlar alltså inte om att vårdare strejkade eller jobbade mindre än de ska. De jobbade precis så mycket som de är anställda för men vägrade under några dagar arbeta mer än det.

Och det är tydligen tillräckligt för att systemet ska börja bryta ihop.

Om ett system är så bräckligt att det inte klarar av att personalen slutar arbeta övertid är det skäl för ansvariga beslutsfattare att titta djupt i spegeln – i synnerhet när det gäller en så vital samhällsfunktion som hälso- och sjukvård.

Då är det bara att inse att det krävs mer resurser. Ingen ska behöva skuldbeläggas för att ”bara” utföra det arbete man avtalat om. I det här fallet var det dessutom för att försöka få något bättre arbets­villkor – och vårdarna om någon för­tjänar det.

Jag rekommenderar artikeln ()
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan