|

Melina redo för fest när Kristinestad firar bebisarna

Melina Hällbacka, åtta månader, är en av de totalt 49 bebisar som föddes i Kristinestad i fjol. På onsdag firar de i kulturhuset Dux. Melina och mamma Michaela Hällbacka bjuds på fest av Kristinestad.
Melina Hällbacka är laddad, festklänningen skaffad. På onsdag firar Kristinestad alla sina invånare som föddes 2017 med fest i kulturhuset Dux.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I fjol föddes 49 bebisar i Kristinestad. Jubileumsåret Finland 100 till ära beslöt stadsstyrelsen gratulera barnen och deras familjer med en helkväll.

Melina Hällbacka, född 2 juni 2017, är en av dem som får iklä sig festskrud och ta sig till kulturhuset Dux på onsdag kväll.

– Hon är laddad och festklänningen är skaffad, säger mamma Michaela Hällbacka.

Med sig får Melina ta mamma och pappa samt storasystrarna Minea, 5, och Manda, 3.

– Det här är positivt, och ett bra sätt för Kristinestad att visa uppskattning över sina nya invånare.

Idén myntades av Sari-Milla Ingves under hösten och är veterligen första gången Kristinestad uppmärksammar nyfödda på detta sätt, medan det länge varit vanligt i Lappfjärd när bebisar firas i samband med Lappfjärdsdagen.

– Om det fortsätter på något vis, och i så fall hur, kommer säkert att diskuteras efter detta, säger stadsdirektör Riitta El-Nemr.

Festprogrammet består av spel och lek för syskonen, musik, servering samtidigt som Kristinestad delar ut en gåva till alla bebisar.

Hälsningstalet hålls av politikern Henrik Antfolk.

Jag rekommenderar artikeln ()
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan