|

Kaskö kan ta emot 15 flyktingar

Det finns beredskap att ge kommunplats åt 15 asylsökande som beviljats uppehållstillstånd. Stadsstyrelsen i Kaskö har nu preciserat sitt beslut om flyktingmottagning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I slutet av januari ansåg stadsstyrelsen att Kaskö har möjlighet att ta emot flyktingar. Det var svaret på NTM-centralens fråga. Beslutet tillkom efter omröstning. Stadsdirektör Minna Nikanders förslag var att staden svarar nej, men hennes förslag röstades ner.

Ärendet ska ännu avgöras av stadsfullmäktige, men nu har styrelsen preciserat sin ståndpunkt.

Styrelsen anser att staden under detta år kan ge kommunplats åt 15 asylsökande som beviljats uppehållstillstånd.

Det är NTM-centralen som vill veta vilka kommuner som är beredda ta emot flyktingar. Det gäller dels kvotflyktingar, dels kommunplatser för asylsökande som har beviljats uppehållstillstånd.

Kaskö erbjöd 20 kommunplatser 2016 men bara en person sökte en plats då.

Jag rekommenderar artikeln ()
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan