Flyg från Vasa till Kap Verde 14 timmar försenat

NyhetsbildZoom
Vasa flygplats. Foto: Arkiv/Seppo Lammi
Ett flyg lastat med Kap Verde-resenärer skulle lyfta från Vasa flygplats tidigt på onsdagsmorgonen. Men på grund av ett tekniskt fel lyfte planet först 19.41.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Flyget till ön Sal i Kap Verde skulle avgå från Vasa klockan 5.20 på onsdagsmorgonen, men vid incheckningen vid 3-tiden fick passagerarna veta att det blir en försening.

– Enligt infon som vi fått från TUI ska flyget avgå 13.10 och vi ska vara incheckade senast 11, sade Nykarlebybördiga Björn Heselius, bosatt i Helsingfors, till VBL vid 10-tiden. Heselius är på väg på semesterresa till byn Santa Maria på ön Sal med ett gäng på sex personer.

Men strax efter klockan 11 kom ett nytt bud. Researrangören TUI informerade då passagerarna om att avgången flyttas fram till kvällen, klockan 18.35. Finavia uppgav samma klockslag på sin webbplats.

Zoom

Strax efter klockan 11 fick passagerarna meddelande om att flyget nu flyttas fram till kvällen. Foto: Skärmdump


I och med att planet ursprungligen skulle lyfta vid femtiden på morgonen hade en stor del av passagerarna hunnit passera incheckningen när de fick meddelande om förseningen.

– Vi checkade in strax efter klockan tre i natt och har hängt på andra sidan säkerhetskontrollerna sedan dess, säger Heselius.

Zoom

Flyget från Vasa till Kap Verde flyttas nu fram till kvällen. Foto: Björn Heselius


Den nya avgångstiden var över 12 timmar senare än den ursprungliga. TUI har uppmuntrat resenärerna som har möjlighet att åka hem och vänta.

– Passagerarna har nu blivit erbjudna lunch på Tropiclandia och busstransport dit i väntan på avfärden, säger Heselius.

Enligt TUI är det ett tekniskt fel på flygplanet som ställer till det i tidtabellen. Rutten flygs av Thomson Airways. Planet har ännu inte anlänt till Vasa flygplats.

– Jag sände en förfrågan till TUI om vilken sorts ersättning vi kan förvänta oss för den förkortade resan och uteblivna arbetsdagen. De lovade svara inom 30 minuter, säger Heselius.

Resenärerna ska vara på Sal i en vecka innan hemfärd.

Sist och slutligen lyfte flyget klockan 19.41 på onsdagskvällen, mer än 14 timmar senare än planerat.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan