|

Ingen Oscarsnominering för Andrea Eklund

NyhetsbildZoom
Andrea Eklund. Foto: Arkiv/Tom Forsman
"Sommarlängtan", som är komponerad och sjungs av Andrea Eklund, Oscarsnominerades inte i kategorin "Bästa sång". Låten från filmen "Trollvinter i Mumindalen" var en av 70 låtar som hade chans att nomineras.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Oscarsgalan är den 4 mars. Men det blir ingen gala för Andrea Eklund, från Närpes. Låten ”Sommarlängtan” var inte en av de fem som nominerades i kategorin ”Bästa sång”. Den svenska texten är skriven av Amanda Henriksson, även hon finlandssvensk. Låten engelska titel är ”Longing for summer”.

Nominerade i "Bästa sång"

  • "Mighty river" från filmen "Mudbound". Artister: Mary J Blige, Raphael Saadiq och Taura Stinson.
  • "Mystery of love" från "Call me by your name". Artist: Sufjan Stevens.
  • "Remember me" från "Coco". Artister: Kristen Anderson-Lopez och Robert Lopez.
  • "Stand up for something" från "Marshall". Artister: Diane Warren och Lonnie R Lynn.
  • "This is me" från "The Greatest showman". Artister: Benj Pasek och Justin Paul.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.