Dagsmark Petfood flyttar till Bötom

NyhetsbildZoom
Laura Strömberg, vd för Dagsmark Petfood. Foto: Arkiv/Anders Bergvik
Inhemskt torrfoder till hundar visade sig vara populärt. Nu flyttar Dagsmark Petfood till större utrymmen i Bötom.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Dagmark Petfood som gör inhemskt torrfoder till hundar flyttar från Dagsmark till Bötom. Företaget har växt ur sin fabrik och flyttar därför till större lokaler i grannkommunen. Den fabriken är dubbelt större än den nuvarande.

Företaget kom i augusti ut med torrfoder som är gjort på enbart inhemska råvaror. På fyra månader hade företaget en omsättning på nästan en halv miljon.

- Det har saknats ett ekologiskt hållbart lokalproducerat alternativ när det gäller torrfoder till djur. Det finns en tydlig efterfrågan på det eftersom hundägarna har hittat det så snabbt, säger Laura Strömberg, vd för Dagsmark Petfood.

Elva personer jobbat för Dagsmark Petfood, åtta av dem jobbar i hundmatsfabriken som flyttar till Bötom.

Dagsmark Petfood framställer hundmat som är gjord på inhemska råvaror. En stor del av råvarorna är producerade i Österbotten.

Kommentarer
|

Centern tappade – Vasa centralsjukhus en av orsakerna, säger Paavo Rantala

Nyhetsbild
Centernveteranen Paavo Rantala menar att orsaken till kräftgången i Vasa valkrets förklaras med den omfattande jouren vid Vasa centralsjukhus. Foto: Arkiv/Anders Bergvik
Centern blev valets stora förlorare och tappade 18 mandat. I Vasa valkrets förlorade partiet 17 000 röster – frågan om den omfattande jouren vid Vasa centralsjukhus gjorde säkert sitt, säger partiveteran i Kristinestad.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera