Dagsmark Petfood flyttar till Bötom

NyhetsbildZoom
Laura Strömberg, vd för Dagsmark Petfood. Foto: Arkiv/Anders Bergvik
Inhemskt torrfoder till hundar visade sig vara populärt. Nu flyttar Dagsmark Petfood till större utrymmen i Bötom.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Dagmark Petfood som gör inhemskt torrfoder till hundar flyttar från Dagsmark till Bötom. Företaget har växt ur sin fabrik och flyttar därför till större lokaler i grannkommunen. Den fabriken är dubbelt större än den nuvarande.

Företaget kom i augusti ut med torrfoder som är gjort på enbart inhemska råvaror. På fyra månader hade företaget en omsättning på nästan en halv miljon.

- Det har saknats ett ekologiskt hållbart lokalproducerat alternativ när det gäller torrfoder till djur. Det finns en tydlig efterfrågan på det eftersom hundägarna har hittat det så snabbt, säger Laura Strömberg, vd för Dagsmark Petfood.

Elva personer jobbat för Dagsmark Petfood, åtta av dem jobbar i hundmatsfabriken som flyttar till Bötom.

Dagsmark Petfood framställer hundmat som är gjord på inhemska råvaror. En stor del av råvarorna är producerade i Österbotten.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.