;
|

Elen tillbaka i Kristinestad och Närpes

NyhetsbildZoom
Stormen orsakade elavbrott på många håll i landet. Foto: Martti Kainulainen/Lehtikuva
Efter stormen Akus framfart blev tusentals hushåll utan el i Kristinestad och Närpes på söndagskvällen. På måndagsmorgonen var eltillförseln återställd i regionen, uppger Caruna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Trots höjd beredskap var drygt 2000 hushåll utan el i Närpes och Kristinestad på söndagskvällen. Problemen började vid 19-tiden på kvällen och pågick ännu vid 23-tiden men vid åttatiden på måndagsmorgonen uppgav Caruna på sin avbrottskarta att elen var återställd i områdena.

Även Vasa Elektriska höjde beredskapen inför stormen men har under söndagskvällen och -natten inte haft några elavbrott.

Däremot är drygt 2000 hushåll i Kajanaland och Egentliga Finland ännu utan el.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan