|

Hundratals utan el i Kristinestad och Närpes

NyhetsbildZoom
Träd som föll på ellinjen i stormen orsakade elavbrott på flera håll. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Tusentals hushåll i Kristinestad och Närpes är utan el för tillfället på grund av stormvädret.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt elöverföringsbolaget Caruna är det kraftiga vindar som orsakat avbrotten i elnätet. Utanför kusten har meteorologiska institutet mätt vindbyar på 30 meter i sekunden. Problemen började cirka klockan 19 på söndagskvällen.

- Så som det ser ut nu borde det bli fixat till klockan 22:30, men jag befarar att det blir flera avbrott eftersom det här verkar vara bara början på stormen, säger Carunas kommunikationsdirektör Henna Tuominen.

Caruna har höjt beredskapen för att åtgärda skadorna av stormen så snabbt som möjligt.

- Vår beredskap är mångdubblad och när stormen är förbi ska vi se vilka skador som uppstått med drönare. Just nu ser det dåligt ut, säger Tuominen.

På den här kartan kan du se var det har uppstått elavbrott.

Uppdaterad 21:07, antalet hushåll i Kristinestad utan el har ökat. I Närpes har de minskat.

Uppdaterad 22:11, antalet påverkade hushåll ökade till över tusen i både Närpes och Kristinestad.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Bubbelfotboll - där tacklingarna är roligare än själva spelet

NÄRPES Bollen var ute från planen men spelarna fortsatte ändå att dela ut tacklingar till motspelarna. Eller, var inte just de där spelarna i samma lag? Det är visst inte så noga vem som tacklar omkull vem när man faller mjukt, inkapslad i en stor plastboll. Krafts juniorer fick på lördagen pröva på den roliga sporten bubbelfotboll.

Nyhetsbild
Lokalt

Hundratals hushåll utan el

UPPDATERAD Höststormen har orsakat elavbrott på flera ställen i Österbotten under lördagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Barn med separerade föräldrar får dela med sig av erfarenheter i ny stödgrupp

Alla skilsmässor behöver inte vara dramatiska men skilsmässor påverkar alltid de berörda barnens liv på ett eller annat sätt. I höst ska Korsnäsbarn med separerade föräldrar få sammanstråla för att få tips och lärdomar ur varandras erfarenheter.

Nyhetsbild
Lokalt

Vägskyltar ligger i diket vid skolan – ett år efter att de blev upprivna

Skyltarna som ska uppmärksamma övergångsstället vid lågstadieskolan i Yttermark ligger i diket – nästan ett år efter att de slets upp ur marken av vandaler.

Mest läst senaste veckan