|

Hundratals utan el i Kristinestad och Närpes

NyhetsbildZoom
Träd som föll på ellinjen i stormen orsakade elavbrott på flera håll. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Tusentals hushåll i Kristinestad och Närpes är utan el för tillfället på grund av stormvädret.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt elöverföringsbolaget Caruna är det kraftiga vindar som orsakat avbrotten i elnätet. Utanför kusten har meteorologiska institutet mätt vindbyar på 30 meter i sekunden. Problemen började cirka klockan 19 på söndagskvällen.

- Så som det ser ut nu borde det bli fixat till klockan 22:30, men jag befarar att det blir flera avbrott eftersom det här verkar vara bara början på stormen, säger Carunas kommunikationsdirektör Henna Tuominen.

Caruna har höjt beredskapen för att åtgärda skadorna av stormen så snabbt som möjligt.

- Vår beredskap är mångdubblad och när stormen är förbi ska vi se vilka skador som uppstått med drönare. Just nu ser det dåligt ut, säger Tuominen.

På den här kartan kan du se var det har uppstått elavbrott.

Uppdaterad 21:07, antalet hushåll i Kristinestad utan el har ökat. I Närpes har de minskat.

Uppdaterad 22:11, antalet påverkade hushåll ökade till över tusen i både Närpes och Kristinestad.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nu rullar ännu en Kleinbus på vägarna i Norrnäs

NÄRPES Det är något speciellt med folkvagnar, tycker Fredrik och Petra Granskog i Norrnäs. De sålde sina bubblor för att köpa en Volkswagen Kleinbus, som de länge hade längtat efter.

Nyhetsbild
Lokalt

Ta hand om varandra i sommarvärmen – äldre och sjuka drabbas värst

Då temperaturen stiger över det normala är det äldre personer och sjuka som drabbas värst. Biträdande avdelningsskötare Ann-Christine Ekroos vid Närpes hvc-bäddavdelning uppmanar folk att ta hand om varandra i värmeböljan.

Nyhetsbild
Opinion

Utmaning att åstadkomma lockande torg

Ledare lördag 21 juli. Ett torg som lockar folk ger företagarna viktiga synergieffekter.

Nyhetsbild
Lokalt

Färre älglicenser beviljades i Närpes, Lappfjärd fick samma som i fjol

Närpesnejdens jaktvårdsförening beviljades 378 älglicenser, en kraftig minskning från de 603 älglicenser som beviljades år 2017. För Lappfjärdsnejdens jaktvårdsförening är siffran den samma som i fjol, 239 älglicenser.

Mest läst senaste veckan