|

Pörtomrevyn både roande och tankeväckande

Linda Högback, Nina Björkgren, Tina Grönros, Christoffer Söderback, Henrik Rönnqvist och Hans Snickars tar emot applåderna då det sista numret i revyn är avklarat. Ett av de roligaste numren är Roboten där Sören Storbäck till sin stora glädje ska få en sådan, men dottern Linda Högback är inte lika förtjust.            Linda Högback, Tina Grönros, Nina Björkgren och Camilla Pitkänen vill hålla Österbotten rent. Men frågan blir så småningom, från vem egentligen?
Årets Pörtomrevyn är en gemytlig tillställning som både roar och manar till eftertanke. Många lokala företeelser tolkas på revyscenen, men också händelser i landskapet, nationen och till och med i USA och Nordkorea lyfts fram.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De är inte många på scenen, bara tretton personer, och var och en har därför många roller. Men de levererar i sketcher och kupletter som publiken hörbart lever med i.

Regissören Sören Storbäck bjuder på två monologer – ”du är nog mannen du” säger en ur publiken då de möts i korridoren efter föreställningen. Det är ett gott betyg som många säkert skriver under på. Också alla de andra, utan att nämna någon enskild, gör en bra insats

Egentligen är de många fler än dem man ser på scenen som bidrar till resultatet, för listan över medverkande utanför scenen – musik, dekor, snickare, smink, dräkter, ljud, roadare, läktarmontering med mera – upptar ytterligare ett fyrtiotal namn.

Omkring 220 personer såg premiären av Pörtomrevyn Tillsammans på lördagskvällen. Ett tiotal föreställningar till är inplanerade.

Recension i tisdagens SÖ (9.1).

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.