|

Långtradare i diket i Närpes - riksåttan öppen igen

Vid 10.30-tiden hade ingen bärgning påbörjats ännu. Inga personer har skadats i dikeskörningen. Trafikolyckan täpper till trafiken på riksväg 8 i Yttermark.
En långtradare körde på fredagsmorgonen av vägen på riksväg 8 i Yttermark. Bilsläpet har bärgats och riksvägen är öppen för trafik efter att ha varit avstängd mellan Finby och Övermark hela förmiddagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Riksåttan öppnades igen för trafik vid 13.30-tiden efter att ha varit avstängd sedan 9.30-tiden.

Räddningsverket fick larm om olyckan vid Risåsen i Yttermark strax efter klockan nio. Flera enheter ryckte ut.

En långtradare lastad med flis på väg från Vasa till Raumo fick sladd på släpet, som hamnade liggande i diket medan bilen stannade stående på vägen. Räddningsverket stängde av riksåttan mellan Kallmossen/Strandhovet och Övermark och trafiken dirigerades till Vasavägen.

Inga personer skadades vid olyckan. Dragbilen med förare hemmahörande från Kankaanpää kunde lämna olycksplatsen redan tidigare på förmiddagen.

Den exakta olycksorsaken var svårbedömd, enligt räddningsmanskapet. Enligt föraren hade han bromsat för en framförvarande plogbil och släpet började av någon orsak sladda för att sedan hamna i diket.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Nu rullar ännu en Kleinbus på vägarna i Norrnäs

NÄRPES Det är något speciellt med folkvagnar, tycker Fredrik och Petra Granskog i Norrnäs. De sålde sina bubblor för att köpa en Volkswagen Kleinbus, som de länge hade längtat efter.

Nyhetsbild
Lokalt

Ta hand om varandra i sommarvärmen – äldre och sjuka drabbas värst

Då temperaturen stiger över det normala är det äldre personer och sjuka som drabbas värst. Biträdande avdelningsskötare Ann-Christine Ekroos vid Närpes hvc-bäddavdelning uppmanar folk att ta hand om varandra i värmeböljan.

Nyhetsbild
Opinion

Utmaning att åstadkomma lockande torg

Ledare lördag 21 juli. Ett torg som lockar folk ger företagarna viktiga synergieffekter.

Nyhetsbild
Lokalt

Färre älglicenser beviljades i Närpes, Lappfjärd fick samma som i fjol

Närpesnejdens jaktvårdsförening beviljades 378 älglicenser, en kraftig minskning från de 603 älglicenser som beviljades år 2017. För Lappfjärdsnejdens jaktvårdsförening är siffran den samma som i fjol, 239 älglicenser.

Mest läst senaste veckan