;
|

HSS Media stänger i Nykarleby och flyttar i Kristinestad

Lokalredaktionen i Nykarleby stängs, liksom kundtjänsten i Kristinestad. Reportrarna finns kvar och bevakningen fortsätter som förut.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Britt Sund fortsätter som ÖT:s och VBL:s reporter i Nykarleby – precis som tidigare – men lokalredaktionen stänger vid nyår. Syd-Österbottens lokalredaktion i Kristinestad finns kvar, men reportrarna Anders Bergvik och Lotta Sjöblad flyttar från Sjögatan till en mindre lokal i stadens centrum.

Hur tidningarna bevakar Nykarleby eller Kristinestad påverkas inte av stängningarna. Modernare tekniska lösningar gör att reportern inte behöver en fast punkt på samma sätt som tidigare.

– Jag anser att det är viktigare att vi satsar våra pengar på innehållet och journalistiken än att vi betalar fastighetshyror. Det här gäller speciellt i ett läge då journalistiken blir mer digital och reportrarna rörligare, säger ÖT:s chefredaktör Kenneth Myntti om stängningen i Nykarleby.

HSS Media har som en besparingsåtgärd stängt sin kundtjänst i Kristinestad, som var öppen två dagar i veckan. Kundbesöken minskar, då allt fler väljer att sköta ärenden som gäller prenumerationer och annonser via telefon, e-post och webben.

HSS Media har kundtjänstkontor i Närpes, Vasa, Jakobstad och Karleby.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan