|

Äldst med körkort 96 år gammal

NyhetsbildZoom
Flera körkortsinnehavare i regionen är över 90 år. Foto: Jonas Brunnström
De äldsta bilförarna i Sydösterbotten närmar sig 100 år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De äldsta körkortsinnehavarna i Närpes och Kristinestad är 96 år gamla. Det framkommer ur den granskning som Helsingin Sanomat gjort. Tidningen har kartlagt hur gamla de äldsta bilförarna i Finland är.

Siffrorna gäller juli 2017 och landets äldsta körkortsinnehavare var då en 102-årig man i Kuopio. Totalt fanns sex 100-åringar i hela landet med körkort. En av dem i Korsholm.

Äldst med körkort i Kaskö är 92 år och 95 år i Korsnäs.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan