Hellman blir ny chef för Kaskö hamn

NyhetsbildZoom
Patrik Hellman. Foto: Arkiv
UPPDATERAD. Det blir tf vd som tar över permanent som hamnchef efter Timo Onnela som fick sparken i november.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ny vd för aktiebolaget Kaskö hamn är Patrik Hellman, i dag tf vd. Han träder till som ordinarie vid årsskiftet. Valet har kommit till efter diskussioner mellan hamnbolagets styrelse och Kaskö stads ledning.

Ekonomie magister Patrik Hellman har haft olika uppdrag i anslutning till hamnen sedan 2012, bland annat med marknadsföring och utveckling. Det blir också några av hans viktigaste uppgifter som vd, enligt hamnbolagets styrelse. Valet av Hellman var inte svårt, enligt hamnbolagets styrelseordförande Sakari Mäntysaari.

– Han känner verksamheten bra sedan tidigare, och då blir det heller inte något uppehåll genom en inkörningsperiod.

Om det behövs någon ny person som övertar Hellmans nuvarande uppgifter kan Mäntysaari inte säga. Det blir i så fall vd:s sak att föreslå det till styrelsen.

Tidigare vd:n och långvariga hamnkaptenen Timo Onnela sades upp med omedelbar verkan av hamnbolagets styrelse den 19 november. Hittills har inget sagts om orsakerna.

– Styrelsen hade inte längre förtroende för honom, det är allt jag kan säga. Det är ju så numera att en vd kan sägas upp på det här viset. Beslutet i styrelsen var enhälligt, säger Mäntysaari.

Enligt honom handlar det i varje fall inte om något som skulle ha föranlett en polisanmälan, och inga andra rättsprocesser pågår heller kring fallet.

Kommentarer
|

Fler får mer – stöd för examensarbete utvidgas i Kstad

Nyhetsbild
Kristinestad höjer stödet för examensarbeten till 500 euro. Foto: Mats Ekman
Stödet för examensarbete utvidgas i Kristinestad och blir värt mer. En studerande kan nu vänta sig två hundralappar mer för ett godkänt arbete.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan