Hellman blir ny chef för Kaskö hamn

NyhetsbildZoom
Patrik Hellman. Foto: Arkiv
UPPDATERAD. Det blir tf vd som tar över permanent som hamnchef efter Timo Onnela som fick sparken i november.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ny vd för aktiebolaget Kaskö hamn är Patrik Hellman, i dag tf vd. Han träder till som ordinarie vid årsskiftet. Valet har kommit till efter diskussioner mellan hamnbolagets styrelse och Kaskö stads ledning.

Ekonomie magister Patrik Hellman har haft olika uppdrag i anslutning till hamnen sedan 2012, bland annat med marknadsföring och utveckling. Det blir också några av hans viktigaste uppgifter som vd, enligt hamnbolagets styrelse. Valet av Hellman var inte svårt, enligt hamnbolagets styrelseordförande Sakari Mäntysaari.

– Han känner verksamheten bra sedan tidigare, och då blir det heller inte något uppehåll genom en inkörningsperiod.

Om det behövs någon ny person som övertar Hellmans nuvarande uppgifter kan Mäntysaari inte säga. Det blir i så fall vd:s sak att föreslå det till styrelsen.

Tidigare vd:n och långvariga hamnkaptenen Timo Onnela sades upp med omedelbar verkan av hamnbolagets styrelse den 19 november. Hittills har inget sagts om orsakerna.

– Styrelsen hade inte längre förtroende för honom, det är allt jag kan säga. Det är ju så numera att en vd kan sägas upp på det här viset. Beslutet i styrelsen var enhälligt, säger Mäntysaari.

Enligt honom handlar det i varje fall inte om något som skulle ha föranlett en polisanmälan, och inga andra rättsprocesser pågår heller kring fallet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

Plastbergen måste minska

Ledare lördag 22 september Plastavfall är ett stort problem och krafttag krävs för att det minskar.

Nyhetsbild
Lokalt

Hemlig lista i Kristinestad förklaras med ”oklarheter”

Kristinestads finska församling fortsätter hemlighålla namnen på kandidaterna i församlingsvalet. Förklaringen är att det fyra dagar senare fortfarande finns oklarheter om kandidaternas valbarhet och vilka som gett sitt samtycke till kandidatur

Nyhetsbild
Lokalt

Vindkraftspark med 26 turbiner planeras i Tjöck

Norra Kristinestad och södra Närpes blir minst sagt vindkraftstätt om samtliga projekt förverkligas – totalt 67 turbiner planeras i Tjöck, Böle och Pjelax. I dag snurrar fem i Svalskulla.

Nyhetsbild
Lokalt

Nytt daghem största investeringen i Kristinestad 2019

Gamla daghemmet i Kristinestad rivs, det nya byggs. Åldersro förstoras och idrotten får sitt. Investeringarna landar på drygt 7,35 miljoner euro netto i samhällsbyggnadsnämndens budgetförslag för nästa år.

Mest läst senaste veckan