|

Dags för julgransjakt i Österbotten

NyhetsbildZoom
Granarna är dekorerade med färgglada fiberband så att de syns i terrängen. Foto: Ann-Mari Snickars
Har du ännu inte hunnit införskaffa årets julgran? Nu på lördag har du chansen när det är dags för Julgransjakten i Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På lördag morgon den 16 december går startskottet för skogsvårdsföreningens Julgransjakt 2017. Julgransjakten går ut på att koordinater till julgranarna publiceras på webbplatsen för Skogsägarna i Österbotten samt på föreningens Facebooksida på lördagsmorgonen klockan 08.00.

Den som hinner först fram till en gran får ta med den hem till sig. För att förhindra att man får med sig fel gran hem är de rätta granarna färdigt huggna och fint dekorerade med färgglada fiberband. I år finns det totalt sex granar med i jakten i Österbotten.

Tröstpriser kommer att finnas på plats för de som inte hinner fram till en gran i tid.

Vid alla julgranar finns också en loggbok där man antecknar namn och telefonnummer. Bland alla som antecknat i loggboken lottar skogsvårdsföreningen ut priser.

Checklista för julgransjägare

  • Bekanta er med telefon/ GPS på förhand. Koordinaterna ges i ETRS-koordinater (WGS84),
  • koordinatexempel: N 61° 2' 38,275" E 25° 28' 40,247"
  • Ta fram fram pannlampa och varma kläder kvällen före.
  • Ställ väckarklockan och skippa snoozandet.
  • Ha bilen startklar och tankad.
  • Surfa in på www.svf.fi alternativt www.facebook.com/skogsagarna och uppdatera med jämna mellanrum.
  • I jakten på granarna får man gärna publicera bilder på sociala medier och använda hashtaggarna #julgransjakten2017 #skogsvårdsföreningen#skogsägarnaösterbotten.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Hundratals hushåll utan el

UPPDATERAD Höststormen har orsakat elavbrott på flera ställen i Österbotten under lördagen.

Nyhetsbild
Lokalt

Barn med separerade föräldrar får dela med sig av erfarenheter i ny stödgrupp

Alla skilsmässor behöver inte vara dramatiska men skilsmässor påverkar alltid de berörda barnens liv på ett eller annat sätt. I höst ska Korsnäsbarn med separerade föräldrar få sammanstråla för att få tips och lärdomar ur varandras erfarenheter.

Nyhetsbild
Lokalt

Vägskyltar ligger i diket vid skolan – ett år efter att de blev upprivna

Skyltarna som ska uppmärksamma övergångsstället vid lågstadieskolan i Yttermark ligger i diket – nästan ett år efter att de slets upp ur marken av vandaler.

Nyhetsbild
Lokalt

Kvinna vurpade med bil på Strandvägen i Närpes – landade på taket i diket

NÄRPES På fredagseftermiddagen inträffade en bilolycka på Strandvägen mellan Tjärlax och Nämpnäs. Det var bilen bakom den olycksdrabbade bilföraren som ringde om olyckan, säger jourhavande brandförman.

Mest läst senaste veckan