|

Släpp inte in "inspektörer"

NyhetsbildZoom
Foto: Arkiv
Obehöriga personer har rört sig i Maxmo, Oravais och Kvevlax och påstått att de ska kontrollera vattenkvaliteten. Släpp inte in dem!
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tekniska avdelningen på Vörå kommun uppmanar folk att vara försiktiga med att släppa in främmande personer i lägenheten. - Det var på tisdagskvällen den 7 januari som två män knackade på hos en äldre person på Skolbrinken i Maxmo. De viftade med några verktyg och påstod att de snabbt måste få komma in för att kontrollera vattenkvaliteten, säger Kenneth Engström. Han är chef över vatten- och avloppsavdelningen i Vörå kommun och kan intyga att "inspektörerna" inte har något med kommunen att göra. Samma kväll som de två männen ville in i Maxmobons hem, knackade en man och en kvinna på hos ett äldre par i centrum av Oravais. Svepskälet var det samma också där - paret utgav sig för att vara kommunanställda. När de här två försvunnit var också omkring 150 euro borta ur en plånbok. Stölden är polisanmäld. De som eventuellt har tips som rör de här personerna, uppmanas ringa polisen. - Det är väldigt förargligt att de uppger sig komma från kommunen. De har ingen rättighet att utge sig för att vara något de inte har fullmakt till, säger Engström. Alla som verkligen arbetar för kommunen, har en fotoförsedd id-bricka försedd med både personens och kommunens namn. "Inspektörerna" har också rört sig i Korsholm. Allan Heir, vattenförsörjningschef på Korsholms kommun, säger att han har blivit informerad om att en fastighet i Kvevlax har haft oväntat besök av personer som påstått sig komma från kommunen. – För det första så är det inte vi på kommunen som kommer och tar prover för att kontrollera vattenkvaliteten. Det är myndigheterna som gör det. Och om vi ska utföra någon form av granskning så meddelar kommunen alltid om det på förhand och fastställer ett visst datum, säger Heir. Enligt Heir tar kommunen enbart prover av vattenkvaliteten på kommunala instanser såsom skolor och daghem men inte hos privatpersoner.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan