;
|

Närpes valde fusionsutredare

Närpes utreder gärna en fusion med Kaskö och har nu en grupp på nio personer som ska hålla i trådarna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För ett par veckor sedan kontaktade Kaskö stad Närpes med en önskan om att utreda en fusion mellan de båda städerna. Stadsstyrelsen i Närpes ställde sig i tisdags positiv till inviten och utnämnde också en ledningsgrupp för utredningen.

I gruppen sitter fullmäktigeordförande Mikaela Björklund, styrelseordförande Olav Sjögård, fullmäktigeledamöterna Gun Granlund, Sven Jerkku, Marjo Österdahl och Peter Sjökvist. Sjökvist är SDP-are, övriga politiker representerar SFP. I gruppen ingår även stadsdirektör Hans-Erik Lindqvist, förvaltningsdirektör Björn Häggblom samt ekonomidirektör Kent-Ole Qvisén.

Meningen är att stadsfullmäktige ska ta ställning till utredningen på sitt nästa möte om ett par veckor.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan