;
|

Nylund leder SLC, Smith i styrelsen

NyhetsbildZoom
Mats Nylund (SFP). Foto: Arkiv
Riksdagsledamot Mats Nylund valdes som väntat till ny ordförande för SLC. Och lika väntat tar Johanna Smith från Yttermark plats i den nya styrelsen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Mats Nylund valdes enhälligt till ny styrelseordförande för Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund (SLC) vid förbundets fullmäktigemöte i Vanda på tisdagen.

Han understöddes av alla 29 delegater. Nylund påbörjar jobbet som ny ordförande efter årsskiftet då han efterträder förbundets nuvarande ordförande Holger Falck.

– Jag har lärt mig från politiken att intressebevakning aldrig är en enmansshow, säger Nylund.

Nylund har tidigare varit ordförande för ÖSP, ett uppdrag som numera innehas av Tomas Långgård. Nylund har meddelat att har inte kandiderar i riksdagsvalet 2019.

SLC har cirka 29 000 medlemmar i form av 11 000 jordbrukare samt 18 000 skogsägare som fördelar sig över 66 lokalavdelningar i fyra landskapsförbund samt fem skogsvårdsföreningar i de svenska delarna av Finland.

Förbundets fullmäktige fick ett nytt presidium med riksdagsledamot Thomas Blomqvist (SFP) som ny fullmäktigeordförande samt Niclas Sjöskog från Österbottens Svenska Producentförbund (ÖSP) och Nicklas Mörn från Ålands Producentförbund (ÅPF) som vice ordföranden.

I den nya styrelsen sitter bland andra Johanna Smith från Yttermark. Hennes ersättare är Anders Lillandt från Tjöck.

Smith efterträder Martin Westerberg från Yttermark som sydösterbottnisk representant i styrelsen. Westerberg har suttit i styrelsen sedan 2010.

Här kan du läsa en intervju med Martin Westerberg, som gjordes inför tisdagens SLC-fullmäktigemöte.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan