;
|

Skadad elkabel mörklägger delar av hvc-området

NyhetsbildZoom
Den grova kabeln som ligger på Claresundsvägen är den nya ringledningen för högspänningsledningen, och som ska kopplas in redan i dag på grund av elavbrottet. Kabeln som skadats ligger i diket mellan skyffeln och vattnet. Det var inte grävmaskinen på bilden som orsakade felet, utan fick rycka in och reparera det. I bakgrunden syns Efraim som blev utan ström. Foto: Leif Erikson
UPPDATERAT. Två elavbrott på två dagar skapar oordning på sjukhusområdet i Närpes. Det har varit två skilda orsaker till avbrotten, trots att det drabbat samma områden i Näsby, Kåtnäs och Bäckby. Vid 15-tiden var felet åtgärdat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Gårdagens strömavbrott i Näsby har följts av ett likadant avbrott i dag. Båda gångerna har sjukhusområdet drabbats.

Generatorer har kopplats på, men räcker inte för hela området. Själva hälsovårdscentralen och bäddavdelningen har haft ström, men däremot varken hvc-köket, Efraim eller Solbacken. I hvc-köket har personalen varit tvungen att ta till specialåtgärder för att få mat till patienterna. Bland annat har man värmt maten på Bostället, och tillrett en del i cafeterian i hvc.

Orsaken till elavbrottet på torsdagen var träd som fallit över elledningar.

I dag, fredag, har en kabel skadats. I samband med byggarbetena på sjukhusområdet gräver Caruna just nu en ringledning för högspänning. I morse nuddade man den gamla högspänningsledningen som går till transformatorn och kabeln skadades.

Ringledningen är ändå så pass färdig att den kan kopplas in, men det tar en tid innan det är klart.

En ny generator är planerad att byggas för hela sjukhusområdet men den är inte klar, bara ett litet hus där generatorn ska placeras.

Förutom sjukhusområdet är också de hus som är kopplade till samma transformator utan ström. Felet var beräknat att vara åtgärdat vid 13-tiden, men det blev vid 15-tiden som strömmen återvände.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan