|

Närpestjej årets 4H-medlem

NyhetsbildZoom
Elin Vide har tio år bakom sig i 4H-verksamheten i Närpes. Foto: Pressbild/Finlands svenska 4H
18-åriga Elin Vide från Närpes 4H har blivit vald till årets medlem av Finlands svenska 4H:s styrelse.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vide studerar vid Närpes gymnasium och har varit medlem i 4H-föreningen i 10 år.

I motiveringen konstaterar styrelsen att ”Elin är en 4H-medlem som har en mycket bred erfarenhet av 4H-verksamheten. Hon har varit en aktiv egenuppgiftsutförare och byklubbs medlem. Hon har deltagit i läger och på marknader och har avancerat från klubbledare och hjälpledare till att vara ansvarig för Matskolans planering och den praktiska koordineringen av föreningens arbetsförmedling. Givetvis har hon utfört uppdrag inom föreningens arbetsförmedling samt dessutom renoverat föreningens nya klubblokal i Pörtom”.

- Elin är så otroligt duktig på allt hon företar sig. Genom sitt enorma intresse för allt mellan himmel och jord, har Elin verkligen varit en inspirerande och uppskattad medlem i 4H såväl som en tillgång för föreningen. Elin är en pålitlig och glad tusenkonstnär, ett föredöme för alla 4H:are., säger Närpes 4H:s verksamhetsledare Ann-Katrin Enqvist.

Utmärkelsen delas nu ut för 56:e gången. Årets medlem utsågs första gången 1962.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kaskö syr ihop nytt sparpaket - "Nu lånar vi till driften"

Kaskö Inom kort ska ledande politiker och tjänstemän i Kaskö föreslå åtgärder som ska få stadens ekonomi i balans. Stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs (SFP) säger att verkligheten just nu är att staden lånar till driften.

Nyhetsbild
Lokalt

Skogsmaskin brann mellan Övermark och Rangsby

NÄRPES En skogsmaskin som höll på att slå bort sly i vägrenen på Rangsbyvägen fattade eld på onsdagsmorgonen. Branden är nu släckt.

Nyhetsbild
Ekonomi

Närpes upp i sysselsättningstopp – färre arbetslösa och fler lediga jobb

Antalet arbetslösa fortsätter att minska medan de lediga jobben blir fler. Det är kontentan av sysselsättningsöversikten för augusti månad.

Nyhetsbild
Lokalt

Här kan både barn och föräldrar träna

Den motorikpark för barn som finns vid uf-lokalen i Norrnäs har fått en fortsättning. Nu finns också ett utegym och en hinderbana där tänkta för alla som vill motionera.

Mest läst senaste veckan