;
|

Motion om gång- och cykelväg nedröstad

NyhetsbildZoom
Pekka Eränen ville bredda statliga Lappfjärdsvägen med kommunala pengar då stadsfullmäktige höll sitt möte i Tjöck skola. Foto: Anders Bergvik
Pekka Eränen (Saml) ville att staden betalar breddningen av Lappfjärdsvägen mellan Kristinagatan och Järnvägsbron.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I en motion föreslår Bernhard Utter att staden kontaktar NTM-centralen och trycker på för att få en gång- och cykelväg på sidan av trottoaren längs statliga Lappfjärdsvägen i Kristinestad. Det gäller avsnittet Kristinagatan – Järnvägsbron som är 205 meter långt.

En extra vägbana behövs eftersom trottoaren används av fotgängare och även en mängd cyklister i synnerhet från sjukhusbacken och asylcentralen, anser Utter.

Pekka Eränen (Saml) ville inte vänta.

Han föreslog att staden betalar och tar in ett anslag om 50 000 euro för att få till stånd en breddning.

Eränen jämförde med Lappfjärds centrum där det byggs 4,7 kilometer gång- och cykelväg längs statens väg, med Kristinestad som betalare för totalt 1,9 miljoner euro.

– Kristinestadsborna har också rätt till ordentlig cykelväg, tyckte Eränen

Vägmästare Niklas Brandt manar till försiktighet och hoppas att staden inte börjar gå in och bekosta vägprojekt som egentligen hör till staten.

Anna-Kajsa Blomqvist-Liljeblad (SFP) ansåg att budgeten för nästa år är tajt och att det inte finns några extra pengar.

– Vi fortsätter jobba mot staten för våra pengar ska gå till våra egna vägar.

Resten av SFP höll med och i omröstningen förlorade Eränen med 10–17.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan