;
|

Uppfräschad kyrka återinvigs i december

Huvudingången har ett skyddstak av plåt. Tarja Boström stannade vid kyrkan för en pratstund med svenska församlingens kaplan Markus Engström är nöjda med renoveringen av Kristinestads kyrka. De ljusa pelarna målas nästa år i en annan färg. Västra ingången förnyades och fick då bland annat en ny ramp.
Resultatet blev bra då Kristinestads kyrka utvändigt renoverades. Både församlingsbor, kyrkligt anställda och förtroendevalda är nöjda.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De första gudstjänsterna efter renoveringen har redan hållits. Den 10 december blir det återinvigning med en tvåspråkig högmässa med biskop Björn Vikström.

– Kyrkan är i bra skick, arbetet är klart och tidtabellen höll, säger Anders Österback, som är ordförande i gemensamma kyrkofullmäktige i Kristinestads kyrkliga samfällighet.

Han är väldigt nöjd med helheten och det är också Markus Engström, kaplan i svenska församlingen, som synat kyrkan tillsammans med Österback.

Arbetet pågick drygt ett år och under den tiden var kyrkan stängd. Renoveringsnotan slutar på 2,4 miljoner euro. I understöd från Kyrkostyrelsen fick samfälligheten 1,2 miljoner och därtill kommer lån på 1,3 miljoner.

Läs mera i tisdagens SÖ (14.11)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan