;
|

Kaskö vill utreda med Närpes

NyhetsbildZoom
Sakari Mäntysaari (SDP) var en av de som talade mest emot en utredning med Närpes. Foto: Tom Forsman
Kaskö ska nu ta kontakt med Närpes för att börja förbereda en utredning om sammanslagning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Beslutet fattades i kväll av Kaskö stadsfullmäktige med rösterna 10-7 efter en lång debatt.

Beslutsförslaget var formellt att "förberedande av en utredning om samgång inleds med att kontakta Närpes stads representanter".

Motförslaget, att inte göra någon utredning, gavs av Jukka Salo (Sannf). Och som väntat var SDP inne på samma linje.

Flera befarade att service skulle försvinna vid en sammanslagning. Från förespråkarnas sida framhölls motsatsen - att det här är ett sätt att bevara service i Kaskö med tanke på stadens ekonomiska situation.

Många betonade också att detta inte är ett beslut om samgång, utan om en utredning.

Det var i våras som en grupp ledamöter och ersättare i förra fullmäktige lämnade in en motion om att Kaskö snarast ska börja förbereda en utredning om samgång med Närpes.

När ärendet behandlades i stadsstyrelsen den 10 oktober blev det också omröstning. Där röstade 4 mot 3 för utredning.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan