;
|

Besvikelse över stängt daghem i Pörtom

NyhetsbildZoom
En förälder i Pörtom är upprörd över att alla tre daghemmen i centrumområdet är öppna under julhelgen medan alla längre ut i periferin ska stängas. Finby daghem hör till dem som håller öppet. Foto: Mona Söderman
Föräldrar är besvikna över att daghemmet i Pörtom är stängt under jul- och nyårshelgen. I två veckors tid är de hänvisade till Yttermark daghem.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den här föräldern är upprörd över att man från Närpes stads sida redan har bestämt att daghemmet i Pörtom ska vara stängt under julhelgen. Han förstår inte varför man inte längre utreder vårdbehovet allra först förrän man tar beslut om så här lång stängningstid.

– När arbetsplatsen ligger norrut betyder det i vårt fall att det ska köras cirka 80 kilometer extra varje dag åt fel håll, säger föräldern.

Han hänvisar till att alla tre daghem nästan bredvid varandra kring Närpes centrum är öppna under den här tiden medan alla dagis som finns längre ut i periferin ska stängas.

Läs mera i tisdagens SÖ (7.11)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan