;
|

Närpes går ur mjölkstödet

NyhetsbildZoom
En enhällig nämnd beslöt på onsdag att Närpes går ur det så kallade mjölkstödet. Foto: Arkiv / Daniel Nissén
Skoleleverna ska få välja mellan lätt- och fettfri mjölk. Närpes lämnar mjölkstödet helt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En enhällig nämnd beslöt på onsdag att Närpes går ur det så kallade mjölkstödet.

– Förtroendevalda har blivit kontaktade av föräldrar till elever och en del har också hört av egna barn att de som inte är vana med den fettfria mjölken inte tycker att den är så god. Det finns de som vill ha den, så vi vill att barnen ska kunna välja, säger Johanna Smith som är nämndens ordförande.

Nämnden beslöt att staden lämnar stödet helt. Den ungefärliga summan som man hade fått in om man hade forsatt att servera endast fettfri mjölk är 2500 euro. Staden hade kunnat ansöka om stöd för den fettfria mjölk som serveras, men nämnden bedömer att byråkratin äter upp summan som man hade fått in.

– Det är en hel del arbete och uppföljningar som ska göras för stödet. I slutändan är det inte så stor förlust, säger Smith.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan