|

Krigsveteraner får se Okänd soldat gratis

NyhetsbildZoom
Jussi Vatanen (till höger) spelar löjtnant Koskela och Eero Aho är Rokka i "Okänd soldat". Foto: Juuli Aschan © Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017
Alla krigsveteraner i Finland får gratis gå och se på dagsföreställningar av nya "Okänd soldat"-filmen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Med anledning av Finlands 100-års jubileum får landets drygt 15 000 krigsveteraner gå och se på Aku Louhimies nyfilmatisering av "Okänd soldat" . Veteranerna får gå och se på filmens dagföreställningar i hela landet från måndag till torsdag. Det gäller föreställningar som går före klockan 17.

Det är produktionsbolaget Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017, filmdistributören SF Studios, finländska biografer, Finland 100-organisationen vid statsrådets kansli och stiftelsen Saastamoisen säätiö som tillsammans understöder möjligheten. Initiativet har förverkligats i samarbete med veteranorganisationerna.

Förmånen gäller alla veteraner, både män och kvinnor. Förmånen utnyttjas genom att man i biografens biljettkassa visar en ekbladssymbol eller ett officiellt ID-kort där veteranstatusen framgår.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.