Nextjet får permanent operativ licens

NyhetsbildZoom
Foto: Jonas Brunnström
Transportstyrelsen i Sverige ger flygbolaget Nextjet tillstånd att bedriva trafik efter den 17 november. I och med det kan Nextjet fortsätta med sin verksamhet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nextjet har också nyligen tryggat 40 miljoner svenska kronor i nyemission. Bland finansiärerna finns åländska Air Åland och Alandia air, och i Österbotten deltar bland annat Solving och Herrfors.

Från Herrfors sida uppger man att man går in för att stärka ägarbasen i bolaget.

– Den process vi gett oss in i från Herrfors sida består av flera steg. Som läget utvecklats har vi nu klarat det viktigaste, att skapa en stark ägarbas för Nextjet. I kommande steg räknar vi med att ägandet ytterligare ska breddas, säger Peter Boström, ordförande i Herrfors i ett pressmeddelande.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.