Närpes församling hade beställt ett paket med musikutrustning från Tyskland till ett värde av 389 euro. Paketet innehöll bland annat kablar, notställ och ett fodral till ett piano. Men på grund av ett misstag blev adressen fel och paketet skickades till företaget Basware som sköter församlingarnas fakturor.

I avtalet med Basware står att företaget förstör alla försändelser som inte är fakturor – och det är precis vad man gjorde med Närpes församlings musikutrustning.

Det här skriver Kyrkpressen.

- Jag tycker ju att om man får ett 18 kilo stort paket som det står Basware/Närpes församling på borde man googla och ta reda på vad Närpes församling är. På fem sekunder hade du fått fram ett telefonnummer, så du kunde ringa och fråga vad det är för paket. Men nej, de förstörde paketet, säger församlingens ansvariga för ungdomsverksamheten, Patric Sjölander.

Hur ska du gå vidare?

- Jag har polisanmält saken till polisen i Esbo. Jag har inte hört hur det har gått med ärendet. Om inte annat hoppas jag på att få summan ersatt av Kyrkans servicecentral.

Enligt Basware har man agerat helt i enlighet med sitt avtal.