|

Församlingens paket kom fel – förstördes

Fel adress på Närpes församlings paket med musikutrustning ledde till att hela paketet destruerades.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Närpes församling hade beställt ett paket med musikutrustning från Tyskland till ett värde av 389 euro. Paketet innehöll bland annat kablar, notställ och ett fodral till ett piano. Men på grund av ett misstag blev adressen fel och paketet skickades till företaget Basware som sköter församlingarnas fakturor.

I avtalet med Basware står att företaget förstör alla försändelser som inte är fakturor – och det är precis vad man gjorde med Närpes församlings musikutrustning.

Det här skriver Kyrkpressen.

- Jag tycker ju att om man får ett 18 kilo stort paket som det står Basware/Närpes församling på borde man googla och ta reda på vad Närpes församling är. På fem sekunder hade du fått fram ett telefonnummer, så du kunde ringa och fråga vad det är för paket. Men nej, de förstörde paketet, säger församlingens ansvariga för ungdomsverksamheten, Patric Sjölander.

Hur ska du gå vidare?

- Jag har polisanmält saken till polisen i Esbo. Jag har inte hört hur det har gått med ärendet. Om inte annat hoppas jag på att få summan ersatt av Kyrkans servicecentral.

Enligt Basware har man agerat helt i enlighet med sitt avtal.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan