|

HSS Medias samarbetsförhandlingar avslutade

NyhetsbildZoom
HSS Media ger ut Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten.

Samarbetsförhandlingarna vid HSS Media Ab är avslutade. Sista förhandlingsmötet hölls den 13 oktober efter två veckors förhandlingstid. Orsakerna till samarbetsförhandlingarna var ekonomiska och produktionsmässiga.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Resultatet av samarbetsförhandlingarna är att högst nio anställda kan sägas upp. Anställda på alla orter och avdelningar berörs.

– Förhandlingarna avslutades i dag och vi är förhindrade att gå ut med mer information än så här i nuläget. Nu ska planerna som presenterats under förhandlingarna först godkännas av styrelsen. Sedan är det vårt ansvar att i första hand informera de som internt berörs av resultatet och därefter hela personalen om helhetsbilden, säger HSS Medias redaktionella chef Niklas Nyberg.

Det är främst genom omorganiseringar och effektiveringar, för att kunna ta nästa steg i företagets digitala utveckling, som HSS Medias planerade nya organisation tas fram.

Medarbetarna kommer att informeras inom oktober månad.

HSS Media har i dag knappt 130 ordinarie anställda. HSS Media ger ut dagstidningarna Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan