;
|

Förordar inte att drängstugan rivs

NyhetsbildZoom
Närpes församling vill riva den fuktskadade Drängstugan, men myndigheter anser i sina utlåtanden att huset ska bevaras. Foto: Mona Söderman
Den fuktskadade drängstugan i Närpes bör inte rivas. Det anser både Närings-, trafik- och miljöcentralen samt museimyndigheten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Byggnaden ingår i den välbevarade prästgårdsmiljön och är skyddad, påpekar NTM-centralen och Österbottens landskapsmuseum i sina utlåtanden om rivningslov.

I våras konstaterades förekomst av mikrober i byggnaden. Närpes församling har därför lämnat in en ansökan om rivningstillstånd till staden.

Sektionen för byggnadstillsyn fattar så småningom det slutliga beslutet om huruvida huset får rivas eller inte.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan