;
|

Fisken sålde bäst på strömmingsmarknaden

NyhetsbildZoom
Tomas Haglund och Kenny Råtts hade god åtgång på sin fisk under strömmingsmarknaden i Kaskö. Lite regn störde inte dem. Foto: Daniel Nissén
På Kaskö strömmingsmarknad fick man fisk i både påse, burk och ämbare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kaskö strömmingsmarknad inleddes på lördagen i ganska regnigt väder vilket antagligen bidrog till att det var något glesare än tidigare år både mellan försäljningsstånden och mellan besökarna.

Regnet påverkade ändå inte Kenny Råtts och Tomas Haglund där de stod och sålde fisk. De hade en strid ström av kunder och åtgången var god.

– Det har gått åt bra. Vi är nöjda så här långt, säger Råtts.

De säljer både färsk fisk och fiskprodukter och intygar att all fisk är lokal.

– Vi har lite fisk från Pjelax. Resten är från Kaskö.

Årets strömmingsmarknad följde samma mönster som tidigare år med försäljning av i första hand fisk, skördeprodukter och hantverk.

Strömmingsmarknaden fortsätter på söndag.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan