;
|

Ny landskapsbild på Björnön

NyhetsbildZoom
Så här ser det nu ut på Björnön i Kristinestad, där ett vindkraftverk monterades på torsdagskvällen. Foto: Anders Bergvik
På torsdagskvällen var Huikku Tuulivoimas turbin på Björnön i Kristinestad monterad. Driftsstart är i slutet av oktober.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Huikku Tuulivoimas turbin på 3,45 megawatt med högsta höjden 150 meter står nu klar monterad på Björnön i Kristinestad.

Det mekaniska montaget avslutades sent på torsdagskvällen med den sista vingen.

– Det har gått helt enligt plan med enbart ett kortare avbrott på grund av hårda vindar i början av veckan, säger vd Staffan Niklasson på Huikku Tuulivoima.

Planen är att vindkraftverket ska vara i drift i slutet av månaden.

" />"

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan