;
|

Nguyen vanligaste efternamnet i Närpes

Det i särklass vanligaste efternamnet i Närpes är Nguyen. Det visar Helsingin Sanomats kartläggning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hela 134 Närpesbor heter Nguyen, medan 80 personer bär det näst vanligaste efternamnet Snickars. Därefter följer Söderback, Norrgård och Nyman.

Det torde inte finnas någon annan kommun där ett utländskt namn är vanligast. Att Nguyen är så vanligt i Närpes beror förstås på de många invandrarna och att Nguyen är ett mycket vanligt vietnamesiskt namn.

Helsingin Sanomat har publicerat en karta över alla kommuner i Finland och de fem vanligaste efternamnen i varje kommun.

Norrgård är ett vanligt namn i flera österbottniska kommuner, och är det vanligaste namnet i Vörå.

I norra delen av Österbotten dominerar Snellman, som är vanligaste namnet i både Pedersöre och Jakobstad, och tredje vanligast i Larsmo.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan