Olavi Vauhkonen fick en smäll mot ena axeln i första perioden mot Tappara i lördags och är ur spel i kväll. Backen Niklas Nevalainen saknas också i laguppställningen och frågan är om han står i tur att vila eller om det handlar om något annat. Nevalainens frånvaro innebär att 23-åriga Ville Saukko gör sin första match för säsongen.

Antti Kalapudas ersätter Vauhkonen i tredjekedjan där Joonas Komulainen är tillbaka som center. Komulainen kände av sin förkylning efter fredagens match mot Ässät och vilade när Sport spelade i Tammerfors.

Backen och lagkaptenen Markus Kankaanperä har fortfarande tio matcher kvar av sin avstängning.

Sports laguppställning:

1. Joel Kiviranta – Ville Viitaluoma – Michael Parks

Oskari Manninen – Joni Tuulola

2. Sam Povorozniouk – Tommi Tikka – Markus Nenonen

Robin Salo – Ari Gröndahl

3. Tomi Körkkö – Joonas Komulainen – Antti Kalapudas

Tony Sund – Ville Saukko

4. Erik Riska – Filip Riska – Mikko Laine

Aleksi Ainali trettonde anfallare

MV: Mika Järvinen (Rasmus Rinne)

Nedsläpp 18.30 på Kopparön.


Sport ligger tionde i ligatabellen inför kvällens matcher, medan SaiPa parkerar på trettondeplatsen.

Forna landslagscentern Tero Lehterä, 45, tog över tränarjobbet i SaiPa inför den här säsongen. Han håller i trådarna i ett ligalag för första gången och säsongstarten har inte varit någon smekmånad.

SaiPa inledde med två raka derbyförluster mot KooKoo – varav den första med 1–7 hemma i Villmanstrand. En trepoängare har det blivit – efter 2–3 borta mot Ilves – och SaiPa har även lyckats besegra starka TPS med 1–0 efter straffar. I lördags besegrades formsvaga Helsingfors IFK med 2–1 i förlängning.

Amerikanska yttern David Goodwin är poängbäst i SaiPa med 3+4 på 7 matcher. Han håller till i andrakedjan.

En annan av utlandsförstärkningarna har utmärkt sig på ett mindre smickrande sätt. Kanadensiska centern Cody Kunyk inledde säsongen med en ful tackling mot huvudet på KooKoos ytter Michael Keränen i premiärmatchen och åkte på en fem matchers avstängning. Kunyk tar plats i SaiPas förstakedja i kväll.

Sportfostrade yttern Joni Nikko, 23, som flyttade från KalPa till SaiPa förra hösten, är trettonde anfallare och målet vaktas av en annan Vasabekanting – 26-åriga Frans Tuohimaa som spelade fem FM-seriematcher på lån i Sport våren 2014.