Helikopter gödslade skog i Närpes och Sideby

NyhetsbildZoom
Helikoptern fyller på gödsel på Nixmossvägen i Närpes. Gödslingen sköttes av ett svenskt bolag från Kallax. Foto: Roger Granholm
Gödsling av skog från luften börjar bli populärt igen. I lördags gödslades omkring 60 hektar i Sydösterbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Snabbare tillväxt och fler kubikmeter virke per hektar. Det är de främsta fördelarna med att gödsla skog.

– Det har varit lite paus, men nu har det igen börjat göras reklam för att gödsling lönar sig. I inre delarna av landet har det varit mycket fart på de senaste åren, nu börjar det komma tillbaka vid kusten också, säger Roger Granholm, operativ förman för skogsvård inom Metsägroup i Sydösterbotten.

I lördags anlände en helikopter till Norrnäs i Närpes och spred gödsel över cirka 15 hektar tillhörande en skogsägare där.

Sedan flög den till Sideby och gödslade 40–50 hektar åt några skogsägare i Storsjö.

I höst blir det inga fler gödslingar i trakten åtminstone för Metsägroups del, men sannolikt kan det bli aktuellt igen nästa höst, uppger Granholm.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan