|

Syrsor och örter intog Näsby

Christina och Mats Klockars smakar på tomatsoppa kryddad med syrsor. Christina är till en början aningen skeptisk men konstaterar snart att det är gott. Mats tycker att det smakar fisk. Magdalena Lindroos är en av försäljarna på marknaden och hon säljer bland annat malda örter. Majgret Lillsjö och Jonna Nykänen från Närpes har precis inhandlat kål på skördemarknaden. Surdegsknäcke är annat som man kan hitta i deras handelskassar.
På fredag eftermiddag drog Slättens mat och mystik i gång i Närpes centrum. Fler tog tillfället i akt att provsmaka syrsor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Klockan 16 på fredag drog skördemarknaden i gång på torget i Näsby. Med det var årets upplaga av Slättens mat och mystik inledd.

Redan från start hade en hel del kommit till torget för att undersöka vad marknaden har att erbjuda.

Magdalena Lindroos från Replot är en av försäljarna på plats. På hennes bord finns bland annat te och kryddor gjorda av olika typer av örter.

Ingredienserna är exempelvis nässla och blad av björk och blåbär.

– Det är roligt att få berätta om örterna, att få folk att inse att man kan använda sig av sådant som finns i närmiljön.

– Man behöver inte beställa varor från andra sidan jorden, konstaterar hon.

Vid ett annat stånd står Mats och Christina Klockars från Vasa. De har precis smakat på tomatsoppa kryddad med någonting så ovanligt som hussyrsor.

– Det smakar fisk. Och lite tomatsoppa, förstås, konstaterar Mats.

– Jag var lite rädd för att smaka men det är gott, säger Christina.

I parken pågår aktiviteter för barn och program ordnas även i Mitt i stan-huset. Där blir det bland annat växthusrevy och filmvisning.

Under kvällens lopp äntrar bland annat skolmusikkåren och Flow Dance Company torgscenen.

Skördemarknaden pågår fram till klockan 23.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

David har finländskt rekord i långskott – hans andra i teknik

David Bogesic har nu det finländska rekordet i långskott.
Foto: Arkiv/Janne Smeds

David Bogesic har nu det finländska rekordet i långskott.

David Bogesic från Närpes har ett präktigt skott. Nu har bollförbundet märkt att hans långskott betyder nytt finländskt rekord.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan