Molpeboden stängs i september

NyhetsbildZoom
Med Molpeboden försvinner också posten och medicinskåpet. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Dålig lönsamhet och ingen som vill ta över. Nu inleder Molpeboden slutförsäljning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I över elva år har Catharina Nystrand drivit Molpeboden. De senaste två–tre åren har det blivit allt svårare.

– Lönsamheten har varit dålig. Folk handlar i nya butiken i Malax eller i Vasa, säger Nystrand.

Hon har letat efter efterträdare men de har tackat nej.

– De är oroliga för ekonomin. Jag tror absolut att butiken skulle gå runt om till exempel ett par tog över. Men med anställda går det inte. Lönekostnaderna blir för höga, säger Nystrand.

Med butiken försvinner också postombudet och medicinskåpet från Molpe.

– Postombud och apotek finns i Korsnäs. Det är inte bra, till exempel för äldre människor som inte kan ta sig till andra byar för att sköta sina ärenden.

Molpeboden har verkat som självständig butik sedan 1990. Dessförinnan lydde butiken under Korsnäs handelslag. Nu inleds slutförsäljning och butiken, som haft två anställda, stängs troligen i slutet av september.

Yle Österbotten var först med nyheten om Molpeboden.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan