|

Malax Vatten: Fortsätt koka dricksvattnet

NyhetsbildZoom
Kranvattnet i Hemstrand kan vara missfärgat på grund av saneringsarbete. Foto: Arkiv
I Malax inväntar man ännu resultatet från gårdagens vattenprover som ska ge svar på om kranvattnet innehåller koliforma bakterier. Invånarna i de drabbade områdena ska fortsätta att koka kranvattnet i dag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett slutgiltigt resultat på vattenproverna väntas vara klara i dag på eftermiddagen säger Bo-Ingmar Ahlström, direktör för Malax Vatten.

– I väntan på resultaten ska man fortsätta koka kranvattnet för att vara på den säkra sidan.

Om det visar sig att vattnet innehåller koliforma bakterier är nästa steg enligt Ahlström att lokalisera varifrån bakterierna kan komma i från.

– Vi kommer att vidta åtgärder enligt vad situationen kräver.

Områdena som berörs är Norra Pörtom, Snickaris, Murtois, Övermalax, Yttermalax, Öjna, Bofjärden och Norrvägen i Petalax.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan