|

Prisskillnader i lån

Zoom

Oväntade prisskillnader i låneerbjudanden.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Dåliga räntor och höga avgifter kan påverka återbetalningsbeloppet med tiotusentals kronor på bara ett par år. På grund av de vilt skilda villkoren gäller det att vara försiktig när man väljer långivare och lånjämförelser bör alltid genomföras först. Genom att utsätta långivarna för konkurrens får konsumenten helt enkelt bättre erbjudanden.

Tack vare lånemäklare kan även små lån spara in tusentals kronor.

Kostnadsexempel på olika lån

När du ska låna pengar bör de alltid jämföras baserat på den effektiva räntan. Effektiv ränta innefattar alla eventuella kostnader som uppstår från lånet, så som uppläggningsavgifter, faktureringsavgifter, kontohantering och naturligtvis den vanliga låneräntan.

Exempel på lån från ett finansbolag:

Lån på 40 000 kr med en löptid på 24 månader, med lika många avbetalningar.
Effektiv ränta: 112,91%

Exempel på lån från en bank:

Lån på 40 000 kr med en löptid på 24 månader, med lika många avbetalningar.
Effektiv ränta: 13,3%

I de ovanstående exemplen skiljer sig återbetalningsbeloppet med nästan 40 000 kr. Banker kan i regel godkänna lån med bättre villkor och lägre räntor än andra finansbolag. Du hittar enkelt det mest förmånliga erbjudandet med hjälp av en jämförelsetjänst, särskilt om du vill kombinera flera dyra lån till ett enda billigt lån.

De billigaste lånen hittar du hos lånemäklare

Lainanvälittäjä.fi är den finska delen av en tjänst från STK Finans som ansöker om privatlån på belopp mellan 5000 kr – 500 000 kr från svenska och finska banker åt dig, helt kostnadsfritt. Det är enkelt.

Så gör du:

- Välj om du vill ha ett privatlån eller om du vill samla lån
- Välj belopp och återbetalningstid
- Fyll i och skicka in formuläret