Efter cirka en halvtimmes spel var onsdagens division 3-match på Brändöplanen i Vasa över. Hemmalaget FC Jukola gjorde fyra mål på ett paralyserat Sporting som visserligen ryckte upp sig i andra halvlek och snyggade till siffrorna.

Matchen slutade 4–2 efter 4–0 i paus. Sportings mål gjordes av Jim Mattila och Anthony Hannus.

– Det sket sig direkt i början. Vår matchplan var att spela säkert bakåt men motståndarna backade hem, vi fick ha bollen och sedan kunde de kontra in två av målen, säger Peter Grannas.

Sportings följande match är på förhand lättare då man på tisdag tar emot bottenlaget Pedersöre FF hemma på Kristinaplan. Då med Julian Tarvoll i leden igen.

Sportings laguppställning: Mika Kaarre – Jari Hietikko, Tony Lehto, Anthony Hannus, Jona Leppänen (74 min Kristoffer Lövholm) – Ali Sultan, Alex Mäkiharju, Theo Granfors, Peter Grannas, Jim Mattila – Jim Mattfolk