|

Fiskare misstänks för olaglig laxfångst

NyhetsbildZoom
Foto: Lehtikuva
När en patrull från Björneborgs sjöbevakningsstation granskade ett finländskt fiskefartyg i Kaskö hamn hittade man olagligt fångad lax och förbjudna drivgarn.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Laxen hade fångats i Bottenhavets norra delar på tisdagen och onsdagen. Laxfiske med drivrev och nät är förbjudet i centrala Östersjön.

Fiskaren misstänks nu för flera förseelser i samband med fallet.

Granskningen gjordes tillsammans med en fiskeövervakare från NTM-centralen i Egentliga Finland, som nu fortsätter att utreda fallet.

Västra Finlands sjöbevakningssektion och Närings-, trafik- och miljöcentralens fiskeritjänster övervakar inom hela den finländska kusten att bestämmelserna om laxfiske följs.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan