Vindkraftverken rullar ut på riksväg 8 i kväll

NyhetsbildZoom
Så här såg det ut när den första transporten av rotorblad till vindkraftverken i Lillkyro gick via Malax. Foto: Linus Lindholm
Enligt planerna ska tre stora rör till vindkraftparken i Ömossa i Kristinestad transporteras från hamnen i Vasa i kväll. Trafikanter på riksväg 8 mellan Långåminne och Kristinestad kan räkna med trög trafik under kvällen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En exakt tidpunkt vill arbetsledare Sami Kivelä inte ännu uppge men han säger att man siktar på att starta transporten från hamnen i Vasa vid halv sex-tiden.

- Vi arbetar febrilt redan med att förbereda kvällens transport. Först ut är tre massiva rör som beräknas vara framme i Kristinestad vid midnatt. Det krävs tre starka långtradare för detta.

Rutten som långtradarna tar är från hamnen i Vasklot, via Myrgrundsbron till Sundom och vidare till Malax där man sedan i Långåminne svänger ut till riksväg 8.

Det går att följa med transportens framfart på Trafikverkets vägkarta på webben.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

Plastbergen måste minska

Ledare lördag 22 september Plastavfall är ett stort problem och krafttag krävs för att det minskar.

Nyhetsbild
Lokalt

Hemlig lista i Kristinestad förklaras med ”oklarheter”

Kristinestads finska församling fortsätter hemlighålla namnen på kandidaterna i församlingsvalet. Förklaringen är att det fyra dagar senare fortfarande finns oklarheter om kandidaternas valbarhet och vilka som gett sitt samtycke till kandidatur

Nyhetsbild
Lokalt

Vindkraftspark med 26 turbiner planeras i Tjöck

Norra Kristinestad och södra Närpes blir minst sagt vindkraftstätt om samtliga projekt förverkligas – totalt 67 turbiner planeras i Tjöck, Böle och Pjelax. I dag snurrar fem i Svalskulla.

Nyhetsbild
Lokalt

Nytt daghem största investeringen i Kristinestad 2019

Gamla daghemmet i Kristinestad rivs, det nya byggs. Åldersro förstoras och idrotten får sitt. Investeringarna landar på drygt 7,35 miljoner euro netto i samhällsbyggnadsnämndens budgetförslag för nästa år.

Mest läst senaste veckan